Thursday, January 06, 2011

New Year

It's been longgggg time since my last post in this blog... it was in 2005... tahun ni semangat baru, so i nak post satu resepi... bagi nafas baru orang kata.. jangan marah eh... ambik gambar dengan kuali terus heheh... baru testing2..



Ikan patin masak singgang cili padi tempoyak

3 keping ikan patin
1/2 biji bawang besar
1 biji bawang putih
3 biji cili padi
sedikit kunyit
sedikit lengkuas
1 sudu tempoyak
air asam jawa
buah tomato
baby jagung ( saya guna mushroom)
daun kesum

1. kisar bawang besar, bawang putih, cili padi, kunyit n lengkuas
2. tumis sampai naik minyak, pastu tuang air asam jawa, rasakan garam n gula
3. campurkan tempoyak sehingga sebati
4. masukkan buat tomato n jagung
5. tabur daun kesum

hmmmm.... harum dan lazat...!